Δραστηριότητες

Περιπέτεια, Δράση, Εξευρεύνηση!

Πεζοπορία

Το εξωτερικό τμήμα της Παλαίρου θεωρείται ο παράδεισος για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Αμέτρητα μονοπάτια που περνούν λόφους, βουνά, εκκλησίες, μνημεία θα κάνουν τις διακοπές σας ξεχωριστές.

Παρακάτω προτείνουμε κάποιες διαδρομές μέσα από κακοτράχαλα μονοπάτια, που όμως δε στερούνται φυσικής ομορφιάς, χιλιόμετρα μακριά από τον τουριστικό καταιγισμό και πάντοτε με τον απαραίτητα εξοπλισμό.

 

Προτάσεις Διαδρομών:

Αγ.Δημήτριος – Αγιος Νικόλαος – Σπηλια Κατασαντώνη – Αρχαία Πάλαιρο.

Λιμάνι της Παλαίρου – Αρχαια Κεκροπούλα

Λιμάνι της Παλαίρου – Αγ.Δημήτριος

 

Η καλύτερη ώρα της μέρας για πεζοπορία είναι νωρίς το πρωί.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Αθλητικά παπούτσια, γυαλιά ηλίου, καπέλο, νερό, φωτογραφική μηχανή.

Οργανωμένες πεζοπορικές αποδράσεις είναι επίσης διαθέσιμες.

Ποδηλασία

Το ποδήλατο αποτελεί μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για να ανακαλύψετε μονοπάτια, διαδρομές και δρόμους στα οποία διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να πάτε.

Με το ποδήλατο θα μπορέσεις να νιώσεις τον τόπο και τους ανθρώπους του, θα αισθανθείς την ηρεμία και τη γαλήνη της περιοχής, και θα ανακαλύψεις ερημικές παραλίες όπου θα απολαύσεις τα υπέροχα νερά του Ιονίου.

Στην Πάλαιρο μπορείτε να βρείτε ποδήλατα προς ενοικίαση για όλη την οικογένεια σας.

 

Προτάσεις Διαδρομών

Λιμάνι Παλαίρου προς Πογωνιά

Πάλαιρο προς Μύτικα

Πάλαιρο προς Βόνιτσα

Επίσκεψη στο κτήμα «Γεροκωστόπουλος»

Καταδύσεις

Για όσους αγαπούν τις εναλλακτικές δραστηριότητες η Πάλαιρος είναι ιδανική για καταδύσεις και προσφέρεται τόσο για τους αρχάριους όσο και για τους προχωρημένους.

Το Κέντρο Κατάδυσης προσφέρει όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό καθώς και εξειδικευμένους εκπαιδευτές που θα σας συνοδεύσουν στην εξερεύνηση του συναρπαστικού βυθού της Παλαίρου.

Καταδυτικά Σημεία:

Κόλπος Αγίας Παρασκευής

Αυτός ο προστατευμένος, κλειστός κόλπος είναι μια ιδανική τοποθεσία για αρχάριους. Η κατάδυση αρχίζει στα ρηχά και στη συνέχεια, μετά από λίγο κολύμπι, βρίσκεστε σε ένα περιβόλι σφουγγαριών που σφύζει από ψάρια, ασπόνδυλα και φύκια.

Αδελφονήσια

Σε αυτή τη μικρή ομάδα νησιών απαγορεύεται η αλιεία, με αποτέλεσμα ο πληθυσμός και η πιοικιλία των ψαριών είναι εντυπωσιακοί!

Άγιος Ιωάννης Πογωνιάς

Με ονομασία που οφείλεται στην παλιά ελληνική εκκλησία που βρίσκεται στον κόλπο, η τοποθεσία αυτή είναι ιδανική για αρχάριους που χρειάζονται προστατευόμενες συνθήκες και ρηχά νερά για την πρακτική τους εξάσκηση.

Άγιος Νικόλαος

Για τον δύτη που έχει κάποια εμπειρία και θέλει να πάει λίγο πιο βαθιά, το νησί του Άγιου Νικολάου προσφέρει την καλύτερη τοιχο-κατάδυση στον κόλπο. Η κατακόρυφη επιφάνεια του βράχου ξεκινά από τα 5 μέτρα περίπου και βυθίζεται στα 20 μέτρα, με αμέτρητες γωνιές και σχισμές σε όλη την επιφάνεια που αποτελούν ιδανικές φωλιές όλων των ειδών θαλάσσιας ζωής.

Πυργίσκος

Αόρατη από την επιφάνεια, μια κορυφή υψώνεται από τα βάθη του Ιονίου και φτάνει μέχρι και 10 μέτρα κάτω από την επιφάνεια. Το υποθαλάσσιο ύψωμα σφύζει από υδρόβια ζωή που συμπεριλαμβάνει μεγάλα κοπάδια από ψάρια διαφόρων ειδών, μπαρμπούνια και σφυρίδες.

 

Windsurfing

Η Πάλαιρος θεωρείται ένα ιδανικό μέρος για άτομα που θέλουν να “δαμάσουν” τη θάλασσα του Ιονίου, σερφίστες, από αρχάριους έως έμπειρους. Ένας μοναδικός συνδυασμός δυνατού αέρα με χαμηλό κυματισμό θα σας επιτρέψει να ξεδιπλώσετε τις τεχνικές σας.

Εξαιτίας του κλίματος, την ομορφιά του τοπίου, τα κρυστάλλινα και ήρεμα νερά τον άνεμο αποτελεί σίγουρα το ιδανικό μέρος για τους λιγότερο έμπειρους που θέλουν να αφοσιωθούν σε αυτή την δραστηριότητα.

image image